10 év börtön, ha „nem fogadja el” a szülő a gyermek nemi identitás-zavarát Ausztráliában

Azokat a szülőket, akik nem erősítik meg, azaz nem fogadják el, hogy a gyermekük nemi identitás-zavarral rendelkezik, mostantól 10 évre börtönbe lehet zárni az ausztrál Victoria állam újonnan elfogadott törvényei alapján. Queensland államban tavaly hasonló törvénytervezetet fogadtak el, de a viktoriai jogszabályok sokkal tovább mennek, mivel nemcsak az egészségügyi környezetben, hanem az egyházakban is tiltják a „káros, visszafordításra irányuló gyakorlatokat”.

Ez magában foglalja „vallási gyakorlatok végrehajtását, ideértve, de nem kizárólagosan, az imán alapuló gyakorlatot, a szabadító gyakorlatot vagy az ördögűzést”.

A vétkeseket akár 200 000 dollár pénzbírsággal sújthatják, és 10 év börtönt kaphatnak. Jaclyn Symes főügyész határozottan állítja, hogy a törvényjavaslat „nem tiltja meg az imádságot… aki az ellenkezőjét állítja, téved”. De a sydneyi katolikus főegyházmegye közigazgatási igazgatója, Monica Doumit – aki egyben ügyvéd is – szerint a törvényjavaslat bizony az ellenkezőjét sugallja, idézve magát a szöveget.

„E törvény szerint tilos lenne bármilyen mentálhigiénés beavatkozás vagy vallási gyakorlat végrehajtása, ideértve, de nem kizárólagosan az imádságon alapuló gyakorlatot, amely a személy beleegyezésével vagy anélkül, a személy szexuális orientációjának megváltoztatására  vagy nemi identitásának elnyomására irányul. A szexuális irányultságot tágan definiálják: egy személy érzelmi, szerelmi és szexuális vonzódása vagy intim szexuális kapcsolata más neműekkel, azonos neműekkel vagy egynél több nemű személyek iránt” – mondta Doumit.

A The Catholic Weekly Doumit rovatában részletesen felsorolta azokat a példákat, akiket az új törvény alapján büntetni lehet, figyelembe véve a szövegben szereplő tág és homályos meghatározásokat:

  • Az a szülő, akinek ötéves fia ragaszkodik ahhoz, hogy lány legyen, megakadályozható abban, hogy bármilyen – orvosi, pszichológiai, viselkedési, lelki, szociális vagy egyéb – segítséget kérjen fiának, hogy az megértse és elfogadja, hogy ő fiú. Minden, ami más, mint az identitásának lányként való megerősítése, az tilos.
  • Azoknak a keresztény tinédzsereknek, akik elkötelezték magukat a házasságuk előtti szexuális tevékenységtől való tartózkodás mellett, tilos összejönniük, hogy támogassák egymást abban, hogy hűek tudjanak maradni a testi tisztaság iránti elkötelezettségükhöz.
  • Nemcsak hogy betiltanák a Courage (Bátorság) szolgálatot azoknak a katolikusoknak a részére, akik azonos nemű vonzerőt tapasztalnak magukban, ám vallási meggyőződésüknek megfelelően akarnak élni, de még a test teológiájának oktatása sem lenne megengedett. És még az is lehetséges, hogy ugyanaz a vers a korintusiakhoz írt levélből, amely az ausztrál rögbi-csillag, Izrael Folau elbocsátásához vezetett, egy papot a jövőben immár börtönbe is zárathat.
  • Az a férfi, akit kísértésbe esett, hogy megcsalja feleségét, nem mehet meglátogatni a papját vagy pásztorát, hogy tanácsot kérjen, hogyan maradhat mégis hűséges a házassági fogadalmához, anélkül, hogy kockáztatná a pap törvény általi megbüntetését. És – igen aggasztó módon – a jelenleg kidolgozott törvényjavaslat még azt is tiltaná, hogy egy pszichológus megpróbálja „átalakítani” egy pedofil személy kisgyermekek iránti vonzalmát.

Doumit élesen kritizálta Daniel Andrews-t, Viktória állam miniszterelnökét, megjegyezve, hogy Andrews „úgy véli, hogy valami nagy baj van az olyan hitbeli vagy erkölcsi meggyőződésű emberrel, aki úgy gondolja, hogy a szex szent, és nemcsak szabadidős tevékenység, és hogy a biológia meghatározza egy ember nemét.” 

Azt is kiemelte, hogy a jövőben nem kellene senkinek írásos panaszt benyújtani a viktoriai Esélyegyenlőségi és Emberjogi Bizottság felé ahhoz, hogy a Bizottság „elkezdje saját vizsgálatait, kötelezzen másokat dokumentumok, köztük prédikációk beszolgáltatására és elrendelhesse minden olyan gyakorlat megszüntetését, amelyet az új törvénnyel ellentétesnek talál.”


A magyar fordítás forrása:

Eredeti forrás: LifeStyle News