A gyermek árucikké válik, ha homoszexuális párok is örökbe fogadhatják

ellen2Miért védjük oly hevesen a környezetet, miközben az emberi természeten gyakorolt manipuláció ellen nem lépünk fel? A Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában Paglia érsek elmondta, hogy nagyon veszélyes dolog, amikor a házasság és a család erejét gyengíteni, tagadni akarják, mert ilyenkor az emberiség jövője forog kockán.

Párizsban tüntetés zajlott a homoszexuális házasság törvénybe iktatása ellen. Ennek kapcsán nyilatkozott Vincenzo Paglia, a Családok Pápai Tanácsának elnöke arról az elképzelésről, amely szerint homoszexuális párok is örökbe fogadhatnának gyermekeket.  Az egoizmus diktatúrájának nevezte ezt a törekvést, amely az emberi természet rendjének felborítására törekszik.

A Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában Paglia érsek elmondta, hogy nagyon veszélyes dolog, amikor a házasság és a család erejét gyengíteni, tagadni akarják, mert ilyenkor az emberiség jövője forog kockán. Határozottan kijelentette: „ha homoszexuális párok örökbe fogadhatnak gyermekeket, az oda vezet, hogy a gyermek árucikké válik… Amióta a világ világ, a gyermeknek azon a természetes közösségen belül kell megszületnie és felnövekednie, amely egy apa és egy anya közössége.”

A gender elméletről, amely a nemi különbségeket csupán kulturális fejleménynek tartja, azt gondolja: hirdetői mintha nem látnák a valóságot, amelyben élünk. Feltette a kérdést: amikor valaki manipulálni akarja a természetet, miért igyekszünk oly hevesen megakadályozni, ha ökológiáról, környezetvédelemről van szó, és ezzel ellentétben, miért nem vigyázunk arra, milyen manipulációkat akarnak végrehajtani az antropológián belül?

Véleménye szerint ha életünk ritmusát saját énünk, saját vágyaink kielégítése diktálja csupán, akkor valóban minden megtörténhet: akár le is rombolhatjuk az emberi civilizációt. „Az Egyház tudatában van annak, hogy társadalmi és antropológiai szempontból is mekkora ereje van a családnak, ezért mindenképpen védelmezi. Védelmezi, mert szereti a férfit, szereti a nőt, szeret mindenkit, és nem akarja, hogy lerombolják a bölcsőt, amelyből az egész társadalom megszületik és erőre kap” – zárta gondolatait Vincenzo Paglia érsek, a Családok Pápai Tanácsának elnöke.

Forrás: Magyar Kurír

 

Szólj hozzá!