Baloldal – jobboldal történettel

A minap szóba elegyedtünk a szomszédokkal, amikor kutyasétáltatásból jöttek vissza. Velük volt a cuki kislányuk is, akitől megkérdeztem, mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Azt mondta, hogy miniszterelnök.

A szülei masszív baloldali-progresszív-liberálisok, így megkérdeztem a kislánytól, mi lenne az első intézkedése miniszterelnökként. Azt mondta: „Ételt és lakást adnék az összes hajléktalannak.” A szülei ragyogtak a büszkeségtől.

„Wow… milyen nemes cél”, mondtam. „De ehhez nem kell megvárnod, hogy miniszterelnök legyél”, tettem hozzá. „Ezt meg hogy érted”, kérdezte ő.

Mire válaszoltam neki: „Átjöhetsz hozzám füvet nyírni, kigazolni, megmetszeni a sövényt, és kapsz érte 10 ezer forintot. Utána elmehetsz a bolthoz, amelyik előtt álldogálnak a hajléktalanok, és odaadhatod valamelyiknek a 10 rugót, hogy ezzel is hozzájárulj a kajájához meg a majdani lakásához.”

A kislány gondolkodott néhány másodpercig, majd a szemembe nézett és megkérdezte: „Miért nem jön át a hajléktalan csávó hozzád, csinálja meg neked a melót, és te magad adhatod neki oda a 10 rugót?”

Erre csak annyit mondtam neki: „Üdvözöllek a jobboldalon”. A szülei azóta nem beszélnek velem.

Forrás: forum.index.hu

 

Szólj hozzá!