Dr. Náray-Szabó Gábor: Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia 2012

nfftTársadalometikai Körünk előzőleg több alkalommal is tárgyalta azt a 95 oldalas dokumentumot, amelyet a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társadalmi vitára bocsátott és amely a „Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia 2012” címet viseli.

Ez a 2011. október 20-i keltezésű dokumentum a http://www.nfft.hu/dynamic/NFFS2012_2_0_20111020.pdf web címről le is lehetett tölteni. Először ennek részenkénti feldolgozását egyeztettük a 2011.11.18-i alkalommal, majd a 2011.11.25-én a természeti erőforrásokhoz kapcsolódó részeket vitattuk meg. A 2011.12.02-ei alkalmunkon Dr. Náray-Szabó Gábor, akadémikus, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke is részt vett, ekkor a humán erőforrások fejezetei volt napirenden. A résztvevők konkrét javaslatokat is tettek változtatásokra. A program folytatódik a következő alkalmakkor is.


Néhány kapcsolódó információ:

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsot két Országgyűlési határozat hozta létre, melyek kimondták:

Az Országgyűlés a hazai fenntartható fejlődési alapelvek, célkitűzések, átfogó feladatok meghatározásának elősegítése, a vonatkozó tervezési és egyeztetési feladatok koordinálásának támogatása, a nyilvánosság és a társadalmi részvétel erősítése érdekében a fenntartható fejlődés ügyeivel foglalkozó testületet – Fenntartható Fejlődési Tanácsot – hoz létre. A Tanács a fenntartható fejlődéssel foglalkozó stratégia rendszeres megújításában és végrehajtásában közreműködő szervezetek fóruma.

 

Szólj hozzá!