Kirekesztő a bibliai értelemben vett családról beszélni

csaladIgazi botrány tört ki, amikor egy gyorsétterem vezérigazgatója az alábbi nyilatkozatot tette: „Támogatjuk a családot, a bibliai értelemben vett családot”. Hamarosan megkapta a bigott, kirekesztő bélyeget, az igazgató a gyűlöletbeszéd képviselője lett.

„Nem a csirkét fedeztük fel, hanem  a csirkeszendvicset” –  hirdeti az 1967-ben nyitott gyorsétterem. A szendvics olyan népszerű lett, hogy hamarosan ellepte az Egyesült Államok déli államait, ma már országos hálózattal rendelkezik. És külföldön is terjeszkedni akar.

A Chick-fil-A már 1996-ban, az atlantai olimpia idején furcsa üzletpolitikájával vívta ki a liberálisok nemtetszését. Sem kérésre, sem nagy profit reményében nem változtatott üzleti politikáján az ötkarikás játékok két hete alatt, azaz nem nyitott ki vasárnap. A mélyen hivő, baptista igazgató, Dan Cathy a vasárnapot minden körülmények között Isten megszentelt napjának tartotta. Ellentétben a többi gyorsétteremmel, zárva tartottak karácsonykor és a hálaadás ünnepén is.

Az igazi botrány azonban akkor tört ki, amikor a vezérigazgató az alábbi nyilatkozatot tette: „Támogatjuk a családot, a bibliai értelemben vett családot. Családunk tulajdonolja az üzletet, családunk vezeti az üzletet, és még mindig első feleségünkkel élünk. Hálát adunk ezért Istennek. Mindent meg akarunk tenni, hogy erősítsük a családot. Lehet, hogy ez nem népszerű, de hála Istennek, olyan országban élünk, ahol megoszthatjuk másokkal gondolatainkat és működhetünk bibliai alapon”.

Dan Cathy óriásit tévedett, amikor úgy gondolta, hogy büntetlenül elmondhatja véleményét, mert az alkotmány biztosítja számára a szólásszabadságot. Hamarosan megtapasztalta, hogy mindez csak akkor működik, ha a liberális jogvédők értékeit hirdeti valaki. Az Amazon.com alapítójának semmi baja nem lett abból, hogy 2.5 millió dollárral támogatta az egyneműek házasságáért vívott harcot. A hagyományos család melletti kiállás azonban megbocsáthatatlan bűn.

A mindenkit egyformán kiszolgáló gyorsétterem hamarosan megkapta a bigott, kirekesztő bélyeget, igazgatója pedig a gyűlöletbeszéd képviselője lett. A homoszexuálisok bojkottra szólítottak fel. A kampány olyan hatásos volt, hogy Boston, Chicago, San Francisco már kiűzte a csirkeszendvics-éttermet a városból. A liberális lobbi most az egyetemi kampuszokból való kitiltáson fáradozik.

A virágzó kezdeményezést azonban váratlan ellentámadás érte, amikor konzervatív politikusok felhívására augusztus 1-jét a Chick- fil-A melletti szolidaritási napnak nyilvánították. Az akció óriási sikerrel végződött. Országszerte tízezrek álltak sorba és rekord mennyiségű csirkeszendvicset vásároltak.  A „tüntetők” között sokan az igazgató családról vallott felfogásával értettek egyet, de még többen voltak, akik a szólásszabadságot féltették a szólásszabadság liberális bajnokaitól.

Forrás: hetivalasz.hu – alfahir.hu

Szólj hozzá!