Lengyelországban LMBTQ-ideológia mentes régiók

Kevesebb, mint egy éve kezdődött el a Gazeta Polska lengyel újság nyomán az akció, hogy egyes területek, települések, megyék magukat „LGBT mentesnek” deklarálják. Ennek a betűszónak nálunk a LMBTQ felel meg.

Ezt a család- és házasság-ellenes ideológiát elvetők egy frappáns matricát is terjesztenek, aminek képét a megfelelő magyar fordításban is bemutatjuk.

A hírről a magyar sajtó is beszámolt, persze az adott sajtótermék „stílusának” megfelelően. Például a Magyar Nemzet így:

Magyar Nemzet: Városok tiltakoznak az LMBT-ideológia ellen

ezzel szemben a Népszabadság már a „nemzetközi visszhangről” számol be:

Népszabadság: Elítélte az EP a „melegmentes” övezetek létrehozását

A világ és Európa mai helyzetének megfelelően, nem meglepő módon e Lengyelországben kibontakozott akciót az LMBTQ, azaz a leszbikus + meleg + biszexuális + transznemű + queer (eredeti jelentése: furcsa) lobbi valóban hatalmas nyomás alá helyezte. Minden „komolyabb”, azaz a világban a liberálisokat kiszolgáló hírforrás a lengyel kezdeményezés elleni híreket kezdte ontani, például:

Reuters: Conservative Polish magazine issues ‘LGBT-free zone’ stickers

Nem meglepő, ám alattomos módon a Google kereső nem adja ki a Gazeta Polska lengyel újság azon oldalait, ahol a kapcsolódó híreket, közléseket eredetileg közzétették. Ezzel szemben a kereséskor bőséges anyagot kaphatunk az LMBTQ-ideológiával szimpatizálók véleményéről.