Immár hosszú idő telt el, hogy nem találkoztunk a régen szokásos módon, péntek este 19 és 21 óra között a Közösségi Házunk Szent István termében a Társadalometikai Kör rendezvényein. A vírusjárvány miatt most sem célszerű még személyesen összejönnünk egy teremben. De úgy gondoltuk, már sokan megszoktuk a személyes találkozást úgy-ahogy pótló online eszközöket és eljött az ideje, hogy számítógép képernyő, kamera, hangszóró és mikrofon segítségével, egymás szavát is meghallva, mosolyát, üdvözlését maszk nélkül látva „találkozzunk” és gondolatokat cseréljünk világunk mai tendenciáiról.

Találkozásunk apropójaként adottak voltak a világban bekövetkezett történések, amelyek valódi társadalmi-erkölcsi problémákat vetnek fel bennünk, keresztényekben. Egy konkrét apropó az is, hogy a Társadalometikai Kör alapítója, Dr. Beran Ferenc atya írt egy elsősorban lelkiségi kérdéseket felvető cikket „Az Egyház identitása és küldetése Európában” címmel. Ez a cikk is, más, társadalmi-etikai kérdéseket felvető cikkekkel együtt a www.tarsadalometika.hu oldalon elolvasható.

Az összejövetel 30 fő részvételével zajlott 2021. február 12-én, pénteken 19 óra ás 21 óra között majdnem két óra idptartamban. A jövőben ennél picit rövidebb összejöveteleket tervezünk hasonló témákban.