Prof. Dr. Czvikovszky Tibor: Fenntartható-e műanyagok, anyagok környezeti terhelése?

Prof. Dr. Czvikovszky TiborA Plébániánkon működő Társadalometikai Kör, valamint a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács keretében működő Teremtésvédelmi Műhely meghívására 2018. június 8-án, pénteken este 19 órától Dr. Czvikovszky Tibor professzor a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről előadást tartott és szélgetett velünk. A cím ez volt:

A világunkat elárasztó hulladékok és az anyagtudományhoz kapcsolódó gyártástechnológiák jövője, a fenntarthatóság, a teremtett világ védelme szempontjából.

A professzor úr, akivel sok-sok éve találkozunk rendszeresen templomunkban a vasárnapi 1/2 11-es szentmisén, a BME hallgatóinak évek óta ad elő a fenntartható fejlődés e problémaköréről. A téma közérdeklődést keltő volt, hiszen nem csak az óceánokat kezdi robbanásszerűen szennyezni a sok úszó szennyeződés, de hazai folyóink, vizeink sem mentesek ezektől. Arra a kérdésre kerestünk választ, hogy mi várható ezen a területen, e téren mi a mi feladatunk, akik  felelősséget érzünk az Isten által teremtett és az emberek  által – általunk – őrizendő világ iránt.

A program egy érdekes, 2 óra hosszú esti beszélgetés volt.

Szólj hozzá!