Van okunk óvakodni A SZÍV újságtól

Értetlenül állunk az előtt, hogy ebben az ismert egyházi folyóiratban olyan személyt mutattak be „szellemi értékeivel” együtt a 2022. februári számban, – ráadásul fotójával a címoldalon -, aki köztudottan a nem keresztény tanítás szerinti erkölcsi élet propagálója, képviselője, terjesztője. Sőt, a vele készült riportban sem volt az. Ezek után javasoljuk meggondolni, hogy előfizetünk-e a folyóiratra vagy veszünk-e lappéldányt.

Nádasdy Ádámról van szó. Nem olyan nagy ember, hogy mindenkinek ismerni kéne, szóval nem nagy veszteség, ha valaki nem hallotta még a nevét. Sajnos fel kell tételeznünk, hogy inkább ennek az életmódnak a terjesztőjeként találta meg az újság és használja indirekt propagandának a partnerkapcsolatban állandósuló, kiélt homoszexuális élet mellett. A riportalany tehát nem csupán azt állítja, hogy ő meleg, hanem az életéről szóló önközlése ennek az életformának – homoszexuális partnerkapcsolatban létezni – a kiegyensúlyozottságát, állandóságát, zavartalan boldogságát sugallja. Röviden: propagálja. Íme az idézet a cikkből:

Volt egy évfolyamtársam, … … (a szerkesztő megjegyzése: őt, ha lehet, hagyjuk ki ebből), akiből bencés tanár és szerzetes lett, vele már felnőttként sokat beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy meleg vagyok. Egyáltalán nem helyeselte, nem mondta, hogy csak bátran előre. Vonogatta a vállát, kérdezte, hogy „de muszáj ezt?” Hát, mondtam, muszáj, addigra már harmincéves voltam, partnerem is volt, megtaláltam a helyemet az életben…

Ez az utolsó, félkövéren írt félmondat az igazi bíztató propaganda: „ne félj, ebben az állapotban, partnerrel, kapcsolattal, mindennel együtt, te is megtalálhatod a helyedet az életben…”