Zelenszkij, Ukrajna táncos elnöke – Színház az egész világ

Ő egyebek között egy valóban nagy tehetségű táncos. Persze, hogy egy-egy ilyen attrakció kinek vonzó, az lehet egy kérdés is. Mindenesetre bemutatunk két táncos felvételt vele. Az egyik kifejezetten azzal a céllal készült, hogy szimpatikusnak mutassa be a későbbi elnököt. Lejjebb pedig színészi „kvalitásairól”.

Íme az egyik táncos videó, 2006-ból (forrás: twitter):

Ez pedig a másik táncos mű, 2014-ből (forrás: youtube, Zelenszkij balról a második):

Színház az egész világ

Van egy színész. Legfontosabb szerepe, hogy 2019 óta Ukrajna elnöke. Ez a színész azt hitte, a politika színpadán is úgy rendez, ahogy akar. Az amerikaiak, és az általuk 2014-ben ötmilliárd USD-vel hatalomba emelt ukrán politikusok révén feltüzelt kommunikációs térben aztán eltévedt, és sikerült totális pusztulásba kormányoznia Ukrajnát. 2014 óta mintegy 180 milliárd USD veszteség érte Ukrajnát azáltal, hogy megszakadtak a gazdasági kapcsolatai Oroszországgal (az adatot egy londoni elemzőközpont hozta nyilvánosságra két hete). 180 milliárd USD veszteség a legszegényebb országban! Emellett a mindig tisztességes németek megépítették a mindenkit kikerülő gázvezetéküket a csúnya oroszokkal, melynek révén további, évi 1,5-2 milliárd USD bevételtől esik el Ukrajna. (Merkel asszony volt olyan kegyes, hogy létrehozott egy egymilliárd(!) eurós alapot Ukrajna kárpótlására. Nagystílű gesztus…) Tudom, jelenleg fel van függesztve az üzembehelyezés, de ne legyenek kétségeink: a németek uralkodni akarnak Európán, és előbb-utóbb el is fogják érni. Ahogy a déli államokat kifosztották, ugyanazzal a kapzsi cinizmussal fogják uralni az energiapiacot is. Most, hogy Putyin lezárja a nyolc éve kirobbantott háborút, lehet moralizálni és jóemberkedni, csak egyet nem lehet: nem látni, hogy SENKIT nem érdekel az ukrán emberek sorsa, minden ország a saját érdekeit nézi, és cinikusan hasznot akar húzni a másik kárára. Jönnek a hangzatos szankciók, amik egyetlen dolgot nem érintenek: amiből az oroszoknak bevétele van, és amire Európa maximálisan rá van szorulva. Ez pedig az energiahordozó.
Nos, nincs semmi baj, ha egy művész politizál, de ha olyan helyzetbe kerül, hogy egy nemzet sorsa múlik rajta, kiderül, társadalmilag mennyire súlytalan és káros tud lenni egy politikailag képzetlen, tehetségtelen álmodozó. Most éppen húsz évvel veti vissza a végletekig kizsigerelt Ukrajnát a fejlődésben, mielőtt elmenekülne Kijevből…

A „Színház az egész világ” szerzője: Bolyki György zenész, producer (2022.03.04)
Forrás:
Védett Társadalom Alapítvány https://vdta.hu/
Védett Társadalom Alapítvány blog oldala: https://vdtablog.hu/